Gett upp....

...allt, utom mina fyra vita veckor. De tar slut på fredag.
 
Men ingen träning sen förra torsdan. Rätt okej mat. Utom i söndags kanske; pasta med bacon och crème fraîche. Inte så nyttigt men supergott! Tröstade mig efter all huvudvärk. P.g.a den har jag tryckt i mig två påsar Salt & Blandat i helgen också.
 
Ja, jag har fortfarande ont i huvet, sen nästan två veckor. Inte hela tiden och inte varje dag, men den där för trånga mössan är nära till hands hela tiden.
 
Så just nu är det mer försöka överleva än leva nåt nytt liv. Den här veckan går jag på kurs (kvalitetsledning, jättekul!) vilket också är lite utmattande. Så det nya livet får nog vänta några dagar till.
 
 

Tredje veckans första dag - failure eller?

Eller det gäller väl att veta när man bara är lat eller ska lyssna på kroppen.
Vaknade med tryck över huvudet. Vilket jag haft från och till sen i torsdags, även om jag repade mig och gick och gymmade då.
Lugn dag igår, tog en promenad och fick lite sol, kollade repriser på svtplay, sen "råkade" jag zappa in på en film jag inte vet hur många gånger jag sett redan. 
 
Idag skulle jag vara pigg hade jag tänkt. Men vaknade ändå med det där trycket. Kom upp rätt tidigt, haft en typiskt skön söndag, med vinterstudio och DN för mig och (ovanligt idogt) spelande för kärleken. 
 
Var på väg till gymmet ett tag men nej, känner att det inte är nån bra idé. 
 
Men jag har inte gett upp eller lagt ner för det. Två veckor kvar av mina fyra vita. Och vi äter vettig mat och inget godis, inga kakor på veckomötena. Och på tisdag är planen att gå på gymmet igen.
 
Ja, eftersom jag liks bestämt mig för att stanna hemma så är det väl lika bra att fortsätta njuta av min lediga söndag. Från nuvarande position, i gungstolen under min FILT MED ARMAR - julklapp från kärleken; Det här visste du inte att du behövde!

Dag fem andra veckan - självövervinnelsen

Veckan har rullat på. Kände mig pigg i måndags, gymmade och det gick bra.
 
Sen har det blivit lite sena kvällar; kärleken har jobbat länge, vi har ätit sent och kommit i säng sent. Sent med mina mått i alla fall. Fast jag hann städa ordentligt igårkväll, och det var ju bra iaf.
 
Men idag var jag trött. Ont i halva huvet, tog en tablett på lunchen. Tänkte göra ett ryck med en massa grejer, och kolla en sväng i tunneln. Blev kvar på kontoret med en massa information som skulle in i en lista. Gjorde en att-göra-lista tills imorgon istället. Nå, den där listan ska ju göras den med.
 
Sen åkte jag hem. Tänkte att nää, jag skippar träningen idag, går imorgon istället. Försökte ringa kärleken. Ingen mottagning. Alltså fortfarande i tunneln. Kommer troligen hem rätt sent. Suck.
 
Så, jag tog mig i kragen, och packade mig iväg till gymmet. Körde ingen kondition idag, men tre repetitioner istället för mina vanliga två.
 
Andens kamp mot köttet. Eller min kamp mot lättjan. Ett-noll till mig. Yeah.
 

Jahaja. Den första veckan är till ända.

Jag tänker inte uttråka med mer information om mitt födointag. Eller, kanske, det beror på, kan ju blir någon sån "note-to self-kommentar".
 
Men, det känns bra efter en vecka av relativt sunt leverne. (Någorlunda) vettig mat, inget snacks eller godis (äter inte så mycket godis nuförtiden. Snacks i form av nötter har blivit den stora lasten. Passar så bra till öl och drinkar), ingen alkohol. Och så, framför allt, tre gånger på gymmet!
 
Så, ska väl fortsätta så här ett tag... Och äta nyttigare betyder ju definitivt inte att äta mindre gott. Snarare tvärtom, bara att tänka till så en inte alltid tar den lätta vägen via creme fraiche och färsk pasta. Sen är det ju svårt komma ifrån att jag mår bra av rutiner - som att komma i säng samma tidiga tid varje dag, kliva upp och gå till jobbet samma tid varje dag osv. Låter trist, men ack så skönt!
 
Första dagen på den andra veckan således.

Dag 6-8; the incredible weekend

Fredag!
Trött. Och tillfredställande öm i hela kroppen! Denna ömhet ska smånigom förvandlas till fasthet och styrka har jag tänkt mig.
Ägnade förmiddagen åt att rensa en överfull mailbox - främst gamla skickade mail. Ja, tack, nej tack, blir den tiden bra. Nonsens-mail, enda syftet att kommunicera nåt just då. Nu verkar syftet vara att fylla min del av cyberspace så jag får varningar. Har raderat mig ner från hösten 2009 till oktober 2011. Typ 300 mail mindre i min utbox. Suck.
 
Frukost: som alla andra vardagar.
Lunch: samma rester som igår; pasta med bönor och korv
Mellanmål:samma som alla andra vardagar.
After work: två alkoholfria drinkar! God karaktär, hem tidigt. En sen knäckemacka till middag.
 
Lördag
Vaknar först klockan sju. Slumrar till, vaknar igen 8. Kliver upp o äter en liten förfrukost - kaffe o macka.
Lägger mig och försöker somna om.
Halv tio kliver jag upp går och TRäNAR!! (det är för övrigt roligare ställa sig på vågen på morgonen på nästan fastande mage)
Kärleken kliver också upp, jag undrar om inte han ska sova några timmar till. Nej, ynk, kan inte sova när du inte ligger i sängen. Ja, inget som bekymrar mig. Han såg ut att ha det rätt gott när jag gick, uppkrupen i mysoverall i soffan med en bok.
 
Efter träningen lång frukost; kaffe och mackor framför teven med tidningen. 
Middag: fisk med vitlökstäcke och tomater i ugn, ris och sallad.
Kolllade på tredje delen av Sagan om ringen.
 
Söndag:
Frukost: som lördag, kaffe och mackor
Middag: verkar bli nudlar med grönsaker och kräftstjärtar. Fräscht och gott.
 
Söndag är som alltid lågaktivitetsdag. Kärleken spelar lite, läser, jag läser och kollar skidor med ett halvt öga. Ska väl bära iväg lite återvinning och handla om en stund. Men det är nog allt. Känns som jag haft en rätt sund helg ändå.

Dag 3-5

Dag 3
Trött - fortfarande svårt att komma i säng och somna, trots att jag var så trött måndagkväll. Men jag kom upp och var på jobbet till klockan sju som jag föresatt mig.
 
Frukost: som dag 2
Lunch: lyckats få med mig fiskpinnar och potatismos men INGEN remouladsås - betydligt nyttigare och tristare än jag tänkt.
Mellanmål: äpple, morötter (Låter som jag är hemskt nyttig, men det är oftast det enda jag har till mellanmål, vi har ju inget fika här. Ibland har jag torra knäckemackor i reserv, om jag är lite hungrig). 
Inga kvällsaktiviteter inplanerade.
Middag: Lagade chili con carne.
 
Tidigt i säng - och godnatt.
 
Dag 4
Lite piggare - sovit som en stock.
 
Frukost: som dag 2
Lunch: Couscousröra (lika som måndagens middag)
Mellanmål:clementin, morot.
Inga kvällsaktiviteter, mer än frissan.
Middag: blodpudding och lingonsylt, rårivna morötter.
 
Dag 5
Frukost: som dag 2
Lunch: pasta med bönor o nån stark korv
Mellanmål: klementin, morötter
Träna! Gymmet, 40 min kondition, 35 gym. Mätte midjan efteråt. Tänker inte offentliggöra resultatet.
Middag: spenatsoppa med ägg och ostmacka.
 
Imorgon ska vi ut på en "spontan-öl". Jag ska med och testa min karaktär.
Nu ska jag sova, godnatt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommunikation i relationen - del 3

Ja, det är lustigt det där, hur man kommunicerar eller inte kommunicerar.
Ibland brister det i lyssnandet och informerandet.
 
Kärleken ska eventuellt byta jobb. Inte så dramatiskt, han går över till ett "systerföretag" som ägnar sig mer åt det han vill ägna sig åt, och kan. De har dessutom fått ett projekt som ska igång här snart. Men det har varit oklart OM han ska dit, OM han ska skriva på för det andra företaget och i så fall huruvida han (sannolikt, enligt honom själv) blir kvar hos oss, utlånad till oss, ett par dagar i veckan i ett halvår och slutföra en del uppgifter.
 
Ja, så kom vi tillbaka efter julledigheten och jag får höra av två olika personer att "Ja, nu får han det stressigt om han ska färdigställa allt till slutet av januari". Slutet av JANUARI?! Det har jag inte hört nåt om!
 
Pratar med vår projektsekreterare, hon skrattar lite, och säger, på skoj, att du får väl veta på veckomötet när han ska sluta! Svarar lite ansträngt att Haha, jaa, kanske det du!
 
På eftermiddan har vi veckomöte. På punkten Personal säger chefen att ja, då försvinner ju J i slutet av januari. Han ska till...flin..Chile!! WHAT?! Nej, det var bara på skoj, det ska han ju inte.
DET hade jag ju vetat, men jag hann inte stoppa mitt förvånade rop. Men han ska sluta hos oss i alla fall.
 
På punkten Recreation skrivs det in "Farewell party för J".
 
Ja, kommunikationen är väl sådär emellanåt. Det positiva kan man ju säga är ändå att vi inte pratar så mycket jobb hemma hos oss.
 

Dag 2

Vaknatt - förstås, som ofta på söndagar och alltid efter att ha vänt på dygnet.
 
Frukost: fil och müsli, knäckemacka med ost och paprika.
Lunch: lunchlåda från frysen, pasta med tonfisk och creme fraiche.
Mellanmål: två morötter, en banan och två koppar choklad (trött).
 
Träningsväskan packad. Så jag kom iväg. Vågen visade osannolika 52,9 kg. Har ju sagt att det inte spelar nån roll, men det skull inte skada om nåt hekto försvann. Nå, det är fortfarande inte målet.
Nu har jag börjat i alla fall. Och fick couscousröra med fetaost, gröna linser och broccoli till middag.
 
Helt slut, nu ska jag sova. Godnatt.

Rev. dag 1

Det blev inte fisksoppa.
Det blev pasta med kronärtskockspesto, oliver och champinjoner.
Ett glas vin för kärleken, vatten för mig.

Dag nummer ett

av tjugofem? Från idag till sista januari. Tja det är planen. För första gången nånsin tänker jag ha en vit månad. Ja, eller 25 dagar då.
Såklart är det bättre vara lite sundare hela tiden. Men jag var så trött i höstas, har känt mig så SLUT. Nu efter två veckors ledighet känner jag mig inte pigg, men mindre trött. Har inte direkt varit sund under helgerna; ätit och druckit, sovit, vänt på dygnet och inte gjort något vettigt alls, knappt varit utanför dörren. Men det har varit skönt att vara ledig och det känns okej att börja jobba igen. Men jag är inte direkt i toppform.
 
Så för en gångs skull ska jag ta tag i mig själv litegrann. Inga storartade MÅL. Men en vit månad, och kärleken verkar vara inne på att äta lite sunt. Och jag köpte ju ett träningskort i november, ska söka rätt på det också.
 
Men inga mål mer än att må bra, inte "kvamm'nå" när jag går uppför en backe. ("kvamm'nå", vet inte hur det stavas, dialekt för nåt som kanske kan översättas med storkna ungefär).
Känna mig lite piggare och smidigare, sova bättre. Tappar jag nåt hekto så är det en bonus, inget mål i sig. Men jag har ökat från 48 till 52 kg på tre år, så det skulle ju inte skada. Men inget självändamål.
 
Så jag kommer nog att skriva lite dagbok här, utan att publicera på fb, mest för att följa upp själv. (Och för att inte komma undan, om nån skulle läsa och se om jag fuskar!)
 
Wish me luck.
 
 
Och, eftersom det är dag nummer ett idag, dagbok för dag nummer ett:
Ingen alkohol. Tittar på vinterstudion hela dan, i övrigt inga aktiviteter överhuvudtaget. Tror att jag får fisksoppa (med grädde och crème fraîche!!) till middag.
 
 
 

Fortfarande jullov - hemma

Hemma. Ja, hemma. På riktigt.
Inser jag när vi landat hemma i lägenheten igårkväll. I vår lägenhet, där vi bor, där vi har vår vardag. När man är hemma, ja då behöver man inte åka nånstans.
 
 
Vi hari haft jullov. Jag har hunnit fira jul med familjen, träffa alla föräldrar och nästan alla syskon och syskonbarn. Kärleken har åkt skridskor med systersonen. Vi har vilat, kollat på teve, druckit vin, ätit. Zappat och softat
 
 
Ett kärt återseende när min kusin från Kanada hälsade på. Förskräkligt tyckte kärleken, då hon och jag hyser samma lättsamt kärleksfulla inställning till alkohol. Men det blev en väldigt trevlig kväll, med en (eventull) planerad Kanada-resa förutom huvudvärk som följd. 
 
 
Vårt nyårsfirande blev desto lugnare. Mat, en flaska skumpa, lite teve. Kollade raketer från balkongen.
 
 
Och igår kom vi hem. Nu har vi tre lediga dagar kvar. Vi hasar omkring, smuttar på sista glöggen, kärleken spelar dataspel, jag bläddrar i tidningar och kollar lite skidor på teven. Ännu några dagar har vi jullov.
 

RSS 2.0