Jullov

Äntligen.
Igår började lugnet infinnna sig.
Vi kom hem före fyra. Jag satte kärleken på att få in en ljudbok som trilskats på mitt iTunes.
Duschade, kärleken läste, delade på en julöl, fixade räkningarna, kärleken läste.
Gjorde iordning Janzon, kärleken somnade. Packade, kärleken sov.
 
Sen åt vi middag till julkalendern. Värmde glögg och såg ett avsnitt av Historieätarna.
Värmde mer glögg och såg början av Pirates of the Caribbean. Kojade.
 
Idag har jag efter frukosten tagit mig till Centralen och ombord på ett tåg norrut. Många människor och ännu fler väskor. Men nu är vi på väg. Hörlurar på, beundrar det snöiga landskapet utanför.
 
Lugnet infinner sig. Nu är det jullov.

Jullov nu!

Vi har en mellanrubrik på våra veckomöten som heter "Recreations". Där skrivs allt möjligt in, allt från avskedsfika för nån, middagar, teambuilding till större fester.
Nu är det ju strax jul och raden var tom; äntligen, efter sista veckornas mat- och alkoholintag, resande och sömnbrist.
Då säger nån att:
 - Ska vi inte göra nåt före jul?
 - Nej!!" säger jag. "Jag vägrar gå på en enda fest till! Jag lägger mig ner och dör!!.
 - Okej, men en julfika på fredagförmiddag då?
 
Okej då. En fika kan väl gå an. Men jag är sååå trött.
 
Det var förrsten väldigt trevligt i Bad gastein. En riktig alpcharter, blev hämtade på flyget av ungdomar (!) i illgula jackor. Tog en öl "eftersom det var så lång kö till incheckningen på hotellet". Sen tog vi en öl till "för vi behövde äta nåt", men sen fanns det ingen mat, bara öl". Sen en fördrink, och sen middag...
 
Dagen efter åkte vi på julmarknad i Salzburg. Jag har varit i Salzburg en dag i mitt liv och den dagen var jag bakis. Nåväl, jag var fräschare än de flesta. Fräschare än två-tre i alla fall. Ett tag, de återhämtade sig snabbare trots att de kommit i säng fem och jag redan tolv. Ack, olika falla ödets lotter.
 
Ja, det fortsatte lite så. Inte för mycket mat eller alkohol, men gott och väl tillräckligt, och allt för lite sömn. Ett gäng åkte skidor en dag, jag och ett par till spaade. Låg i en varm bubbelpool med utsikt över Alperna. Var inte så dumt alls.
 
I veckan har jag sovit. Ikväll ska jag städa, imorgon tvätta, på fredag packa.
 
Sen har jag jullov i två veckor. Äntligen. 
 

Vältränad?

Eller inget ont som inte har nåt gott med sig.
 
Har ju lagt på mig tre-fyra kilo sen jag kom till Stockholm för tre år sen.
 
Hälften under första året på grund av mer öl, mindre träning och färre promenader.
Resten under andra året på grund av behagligt samboliv med vin, drinkar och glögg hemma i soffan och ingen träning och inga promenader.
 
Men jag är tydligen mer tålig å andra sidan. För ett tag sen var jag ute och drack öl med H. Normalt tål hon mycket mer än jag. Den här eftermiddagen/kvällen tyckte jag var rätt lugn. Hon frågade efteråt hur jag mått. Själv hade hon varit lite dragen när hon kom hem, var aningen bakis morgonen efter (fast troligtvis började hennes morgon några timmar före min). Men, nej, jag funderade, det var nog lugnt. Och, jo, när jag kom hem på kvällen drack vi lite glögg och kollade på film. Så, nej, ingen fara med mig.
 
I lördags åt vi julbord, jag och kärleken. Även där klarade jag mer än vanligt innan jag höll på att svimma.
 
Så, ja, jag är nog mer vältränad än vanligt. På ett sätt i alla fall.
 

Fönster! Adventsstjärna!

Ja!! 
Var ute igår på (ännu en) misslyckad shoppingrunda. Ringde hem och sa ledset att jag var på väg hem tomhänt. Kärleken säger att Vad synd. Men fönstren är i alla fall klara.
 

Hurra! Jag köpte röda blockjus och två till röda värmeljushållare och for hem. Tände ljus, tog fram adventsstjärna och ställde tillbaka alla grejer som varit bortplockade från fönstren. Värmde glögg.
Sen tittade vi på julkalendern. 
 
 
Nu har jag strukit en röd duk till köket. Och ikväll ska vi iväg och äta julbord. Så nu är det advent hos oss också.

...och ljus och mörker

Jo, jag är fortfarande här, fast knappt. Funderar på en vit månad i januari, då jag är helt slut. Mycket skoj händer, men jag skulle helst bara vilja vara hemma och sova.
 
 
Berlin var väldigt trevligt och rätt utmattande. Sen hade vi så kallad julmiddag på jobbet förra fredan - ännu mer utmattande. Och så vårt årliga firande av Sankta Barbara i tisdags - lugnaste firandet hittills för min del, men sent blev det ju ändå förstås. Och det tär ju på.
 
 
Dessutom. Vi har inga fönster hemma. Jo, ett glas (av tre möjliga) och istället nåt slags pressenningar. Inget ljusinsläpp alls nästan. Avgjort ingen adventsstjärna. Jag vill ha advent. På riktigt. Fönster, med en stjärna i. En röd duk. Och dagsljus, det lilla som är. Ja, jag är lite gnällig. Och lite trött. Nu vill jag ha jullov.
 
 
Lite bonus (läs mycket) är att imorgon ska jag och kärleken äta julbord. Bara vi. Och nästa helg åker jag till Bad Gastein. Ska på julmarknad, dricka glühwein och ha det gott. Kanske åka skidor om jag måste. Kanske gå på spa. Ska försöka göra så lite som möjligt. Det blir nog rätt nice. Och sen är det bara en vecka kvar till jullovet.

RSS 2.0